Jij kent de dader en de dader kent jou ook?
Bel M. 0800-7000 en meld misdaad anoniem

 

M. is de meldlijn waar je anoniem informatie kunt geven over ernstige misdaad, zoals moord en doodslag, overvallen, brandstichting, wapen- of mensenhandel. Je kunt ook bellen over fraude of schendingen van integriteit. Zo kun je een bijdrage leveren aan de veiligheid in je eigen omgeving.

M. is dé plek waar je anonimiteit verzekerd is. Er werkt een klein team van zeer goed opgeleide mensen. Zij hebben maar één doel voor ogen: jouw anonimiteit beschermen. In een vertrouwelijk gesprek nemen zij de details van je melding met zorg door. Ze bieden je een extra vangnet: voor als je wel wilt melden, maar niet bekend wilt worden. 

M. is een onafhankelijke organisatie en is geen politie. U belt de politie via 0900 8844. 
M. is gratis. Je kunt bellen in het Nederlands, Engels en Duits.

M. stuurt de anonieme meldingen door naar diverse partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten. Zij kunnen hiermee niet zomaar ergens binnenvallen of iemand aanhouden. Een anonieme melding moet eerst worden getoetst. Kloppen de gegevens in de melding en is er meer over een verdachte of adres bekend? Nader onderzoek kan nieuwe feiten opleveren. Als die feiten de anonieme tip onderbouwen dan kunnen de partners overgaan tot actie.

Openingstijden

M. is 7 dagen in de week bereikbaar:
ma t/m vr                      08.00 tot 24.00 uur
za, zo en feestdagen  10.00 tot 18.00 uur